Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler
SPONSORERET indhold

Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I julen spiser mange stege af svinekød. Svineskanke er billige og giver mørt og velsmagende kød. Her laver vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler:

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. dec. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 3 timer
Kødet er fryse-egnet
2 svineskanke
groft salt
5-6 laurbærblade
1 løg (hakket)
3 dl ren usødet æblejuice(æblemost)
2-3 æbler (syrlige, skrællede, stykker)
Ovnstegte kartofler:
1 kg faste kartofler (skrællede, små tern)
2 spsk olie
3-4 kviste rosmarin (eller 2 tsk tørret)
salt og friskkværnet peber
Rosenkålssalat:
200 g rosenkål (tynde skiver)
4 spsk syltede tranebær (eller tyttebær)
8 blade rød salat (radicchio)

  1. Rids sværen på skankene (se tipnederst i opskriften) og gnid med salt. Sæt skankene på laurbærblade og løg i en bradepande. Hæld æblejuice i bunden, sæt fadet i ovnen og tænd på 175 grader.
  2. Steg skankene i ca. 3 timer, til kødet slipper. Vend skankene nogle gange under stegningen og tilsæt æblestykker de sidste 30 min. af stegetiden. Tag skankene op. Kassér laurbærbladene og blend stegeskyen.
  3. Smag sovsen til med salt og peber. Skær kødet fra benene og kassér fedt og blødt skind.
  4. Kartofler: Bland alle ingredienser på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 min. sammen med skankene. Brun evt. kartoflerne ved 250 grader, når skankene tages ud.
  5. Salat: Bland rosenkål med bær og anret med salatblade. Servér skanke med sprød svær, æblesovs, rosenkålssalat og kartofler.