Opskrift på Svinkløvs fiskesuppe
Foto: Line Thit Klein | Svinkløvs fiskesuppe
ALT for damerne

Opskrift på Svinkløvs fiskesuppe

Svinkløvs fiskesuppe

Smagen af Vesterhavet på en tallerken.

Af Kenneth Hansen 13.jul.2012 Mad

4 dl fiskefond, kan f.eks. købes hos fiskehandleren

1 dl piskefløde

80 g torsk

10 muslinger, f.eks. blåmuslinger eller hjertemuslinger

1 hummerklo, kogt

4 grønne asparges

4 små gulerødder

4 sommerløg

50 g smør

 

Kørvel og dild til pynt.

 

Sådan laver du fiskesuppe:

Kog fiskefonden op med fløden og tag den af varmen.
Del torsken i to stykker og rist den på panden i smør. Pil hummerkloen ud af skallen, fjerne brusk og skær den i fire lige store stykker. Vask muslingerne omhyggeligt og skyl dem fri for sand i koldt vand. Skær de grønne asparges og gulerødder i mundrette stykker. Pil de yderste blade af løgene. Sæt nu suppen tilbage på komfuret og varm den op til kogepunkt. Tilsæt grøntsagerne og kog i to min.

Skru ned for varmen og tilsæt fisk, hummer og muslinger. Lad det simre i yderligere to min mere. Sigt fyldet fra og anret fyldet i lune tallerkener. Kog suppen op igen, tilsæt smør, smag til med salt og peber. Blend med en stavblender, til det skummer.

Hæld så suppen op i tallerken. Pynt med kørvel og dild.

Prøv også: Kartoffelsalat med ekstra fylde

Henter...