Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet.

Sylte

Sylte

Sylten er lavet af en blanding af nakkefilet og bov, det gør, at den ikke bliver så fed.

Bedømmelse
Sylte til 10-12 personer

1 ⁄2 kg nakkefilet
1 ⁄2 kg svinebov
1 svineskank
1 løg
1 ⁄2 kg nakkefilet
1 ⁄2 kg svinebov
1 svineskank
1 løg

Sådan laver du sylte

Kom kød og skank i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt de delte løg og gulerødder, salt, peberkorn og laurbærblade.

Lad kødet koge mørt ved svag varme 1 1 ⁄2-2 timer.

Tag kød og skank op og skær ben og brusk fra. Skær kødet i små stykker. Pil løget og hak det fint. Si suppen og varm den siede suppe.


Læg laurbærblade i bunden af en form (ca. 1 1 ⁄2 liter), læg kødterninger, løg og
allehånde lagvis i formen. Hæld den varme suppe over, så kødet er dækket. Det er vigtigt, at sylten lægges i formen, mens kød og suppe stadig er varmt, ellers skiller den.

 

Læg et let pres over sylten og stil den koldt for at stivne. Servér sylten med sennep, rødbeder og groft rugbrød. 

ingredienser

8

tilberedning

ca. 2 time 0 minutter

type

Svin

specialkost

kategori

Frokost

nationalitet

Dansk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok