Opskrift på gallette med skinke gedeost
SPONSORERET indhold

Tærte: Galette med skinke & gedeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn fransk tærte med gedeost og skinke. En rigtig god tærte til frokost eller brunch. Se her, hvordan du laver en fransk galette.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
28. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Dej
90 g koldt smør
175 g hvidhvedemel
½ tsk groft salt
ca ½ dl koldt vand

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
salt og peber
2 dl cremefraiche
100 g kogt skinke i skiver
1 rulle gedeost, 175 g

Sådan laver du tærten

  1. Smuldr smørret ud i mel blandet med salt. Saml dejen med vand, og ælt den kort sammen. Form dejen til en flad bolle, og pak den ind i plasticfolie. Køl den af i køleskabet i 30 min, inden den rulles ud.
  2. Rens porrerne, og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Varm olien i en pande, og svits porrerne 5 min, til de begynder at falde sammen. Smag til med ½ tsk salt og lidt sort peber. Bland porrerne med cremefraiche.
  3. Rul dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter, og læg den på en bageplade med bagepapir. Fordel porrefyldet i midten, men lad en kant på 7 cm være fri hele vejen rundt. Læg skinken ovenpå, og skær gedeosten i skiver, og kom dem over skinken.
  4. Fold dejen ind over fyldet i lægge, og klem forsigtigt dejen sammen, så den holder på sig selv. Pas på der ikke går hul i dejen. Hvis det sker, så tag et lille stykke dej og lap hullet – brug vand til at få det til at klistre sammen. Bag tærten i ovnen i 30 min, til osten er smeltet, og dejen gylden og sprød.