Tærte med artiskok & tomat
Knasende & sprødt til frokost.
Ingredienser
100 g mandelmel
100 g hvid fuldkornshvedemel
1 knsp salt
100 g smør
100 g kvark 0,3 %
Fyld:
4 æg
0,5 dl minimælk
salt, peber
lidt hakket basilikum
8 artiskokhjerter i halve
15-16 små hele cherrytomater
2 spsk reven parmesan
Topping:
frisk basilikum
Sådan gør du: Ælt dejen sammen, og rul den ud. Beklæd en tærteform, 24-26 cm i diameter, med dejen. Sæt den koldt i ½ times tid. Prik og forbag bunden ved 200° i 15-20 minutter. Pisk æg, mælk og krydderier sammen, og hæld fyldet i tærten. Læg artiskok og tomater i, og drys med reven ost. Bag tærten i yderligere 20-25 minutter, til fyldet er stivnet og tærten sprød. Top med masser af basilikum før serveringen.
● ● Energi pr. person: 360 kcal, fedt 54%, protein 17%, kulhydrat 29%.