Opskrift på tærte med blåbær og citroncreme
SPONSORERET indhold

Tærte med blåbær og citroncreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Citron og blåbær i skøn forening.

Foto: Anders Schønnemann
26. maj. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
8 personer

Ingredienser

Af Mai Knauer

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand

Citroncreme:
40 g smør
2 hele pasteuriserede æg
75 g sukker
1 økologisk citron

Pynt:
250 g blåbær
20 g flormelis

Sådan gør du

Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Bag den i ovnen ­15-20 minutter, og lad den afkøle helt.

Citroncreme: Imens laves citroncremen. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt æg, sukker, saften og fintrevet skal fra citronen. Skru op for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld cremen i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil cremen er helt afkølet.

Fordel den afkølede citroncreme over den bagte mørdejstærte. Pynt med de friske bær, og stil kagen i køleskabet, til den skal serveres. Pynt med flormelis lige inden servering.