Opskrift på jordbærtærte
SPONSORERET indhold

Tærte med jordbær og pistaciecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk kage, som alle elsker.

Foto: Anders Schønnemann
26. maj. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
Jordbærtærte til 8 personer

Ingredienser

Af Mai Knauer

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
3 dl hvedemel
1 dl mandelmel
1 æg
½ spsk vand

Pistaciecreme:
100 g smør
100 g flormelis
100 g mandelmel
80 g pistaciemasse
2 æg

Pynt:
600 g jordbær
150 g abrikosmarmelade
friske mynteblade

Sådan gør du

  1. Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. 
  2. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 30 minutter.
  3. Kom den derefter i en firkantet form 20 x 26 cm med aftagelig bund beklædt med bagepapir.
  4. Stil den i køleskab, og lav cremen.
  5. Pistaciecreme: Bland ingredienserne med et piskeris. Fordel cremen over bunden.
  6. Bag tærten på 170 grader i 15 minutter. Skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 10 minutter. Lad kagen afkøle.
  7. Skyl og nip jordbærrene. Dup dem helt tørre, og sæt dem på tærten.
  8. Lun marmeladen. Pensl bærrene med marmelade.
  9. Pynt med mynteblade.

Anbefalet til dig