Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
2 bundter radiser med top (ca. 20 stk.)
2 æg
2 dl fløde
1 tsk. karry
salt og peber
Topping:
300 g pillede rejer
1 spsk. olivenolie
1 tsk. citron- eller limesaft
1 bundt purløg
- Tærtedej:
Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand. - Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang form (11x35 cm) eller en rund (22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
- Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl radisebladene, og hak dem groft.
- Pisk æg godt sammen med fløde, og smag til med karry, salt og peber. Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) og hakkede radiseblade.
- Bag tærten blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
- Hæld karry/radisecremen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.
- Topping:
Vend de afdryppede rejer sammen med olie, citrussaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt fintklippet purløg og de sidste snittede radiser. Læg rejerne på den færdigbagte tærte og servér straks.