Tarte tartin
SPONSORERET indhold

Tarte tartin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
09. apr. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
6-8 personer

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. kold vand
Fyld:
700 g faste æbler, gerne
syrlige
75 g sukker
50 g smør
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 min.
  2. Skræl æblerne, og skær dem i både.
  3. Smelt sukkeret til lys karamel på en stålpande. Tilsæt 50 g af smørret. Kom æblerne på panden, og vend dem rundt, til de er gyldne. Smør en rund bageform (20 cm i diameter) med resten af smørret. Her har vi bagt kagen i Eva Trios silikoneform – den er nem at bruge til denne kage. Fordel æblerne i formen, de skal ligge tæt.
  4. Rul dejen ud, så den er ca. 22 cm i diameter. Læg den over æblerne, og pres den forsigtig ned langs formens kant. Stik nogle små huller i dejlåget.
  5. Bag kagen ved 180 gr. i ca. ½ time, til låget er gyldent.
  6. Lad kagen afkøle 10-15 min. Det er vigtigt, da karamellen ellers vil løbe ud. Læg et låg eller et fad over formen. Vend kagen rundt, så æblerne kommer øverst. Server kagen lun med flødeskum eller vaniljeis til.