Tarteletter med grønne asparges og kylling
SPONSORERET indhold

Tarteletter med grønne asparges og kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk dansk mormormad, når det er bedst. Find opskriften på tarteletter med asparges og kylling her.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
04. feb. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Tarteletter med grønne asparges og kylling

Fyld:
1 kylling, ca. 1200 g
1 liter vand
1 spsk. salt
6 peberkorn
evt. 1 gulerod i 4 stykker, 1 løg i kvarter og nogle stilke
persille eller lidt frisk timian

Desuden:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
4 dl kyllingesuppe
2 dl piskefløde
1 spsk. æbleeddike
2 tsk. sukker
250 g grønne asparges
salt, peber

Pynt:
persille

  1. Kom kyllingen i en gryde sammen med vandet. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn samt evt. grønsager og krydderurter. Kog kyllingen ca. 1 time. Tag kyllingen op. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.
  2. Skær den træede del af aspargesene af. Skær aspargesene i 2-3 cm’s stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt hvidvinseddike og sukker. Kom asparges i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog stuvningen kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server straks pyntet med persille og evt. sprød bacon. Har du stuvning tilovers, så server den til i en skål.