Tarteletter med høns, asparges og rejer
Tarteletfyld – sådan laver du den perfekte jævning af sovs med afbagning eller opbagt sovs. Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til det perfekte fyld til tarteletterne.
Ingredienser
Tarteletter med høns, asparges og rejer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 1 time
Fyldet kan fryses
8 tarteletter
2 hele kyllingelår (over- og underlår)
ca. 150 g suppeurter (fx løg, selleri og gulerod)
1 laurbærblad
2 tsk. groft salt pr. liter kogevand
3 spsk smør
3 spsk hvedemel
3 dl kogelage fra kyllingen
1 dl piskefløde
8-12 grønne asparges
2 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
4 spsk pillede kogte rejer (75 g)
Evt lidt frisk dild
Sådan laver du tarteletter med høns, asparges og rejer
1. Læg kyllingelår i en gryde med fintskårne suppeurter, laurbærblad og salt. Kom vand i så kødet er dækket og bring i kog. Kog ca. 45 min. under låg ved svag varme. Tag kødet op, si kogelagen og fjern skind og ben. Riv kødet i mindre stykker.
2. Kog evt. kogelagen ind til kraftigere smag. Kog stykker af asparges et minut i kogelagen og lad dem dryppe af i en si.
3. Sovs: Smelt smør, drys hvedemel i og lad det suge smørret. Tilsæt gradvist 3 dl velsmagende kogelage og kog ca. 4 minutter under omrøring.
4. Tilsæt piskefløde og kog nogle minutter.
5. Kom kyllingekødet, asparges og citronsaft i og smag til med salt og peber.