Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

    Opskrift på tarteletter med høns, asparges og rejer

    Tarteletter med høns, asparges og rejer

    Tarteletfyld – sådan laver du den perfekte jævning af sovs med afbagning eller opbagt sovs. Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til det perfekte fyld til tarteletterne.

    Bedømmelse
    8 stk. tarteletter

    Tarteletter med høns, asparges og rejer

    Arbejdstid: 45 min.
    Koge/bagetid: ca. 1 time
    Fyldet kan fryses


    8 tarteletter
    2 hele kyllingelår (over- og underlår)
    ca. 150 g suppeurter (fx løg, selleri og gulerod)
    1 laurbærblad
    2 tsk. groft salt pr. liter kogevand
    3 spsk smør
    3 spsk hvedemel
    3 dl kogelage fra kyllingen
    1 dl piskefløde
    8-12 grønne asparges
    2 spsk citronsaft
    salt og friskkværnet peber
    4 spsk pillede kogte rejer (75 g)
    Evt lidt frisk dild

    Sådan laver du tarteletter med høns, asparges og rejer

    1. Læg kyllingelår i en gryde med fintskårne suppeurter, laurbærblad og salt. Kom vand i så kødet er dækket og bring i kog. Kog ca. 45 min. under låg ved svag varme. Tag kødet op, si kogelagen og fjern skind og ben. Riv kødet i mindre stykker.

    2. Kog evt. kogelagen ind til kraftigere smag. Kog stykker af asparges et minut i kogelagen og lad dem dryppe af i en si.

    3. Sovs: Smelt smør, drys hvedemel i og lad det suge smørret. Tilsæt gradvist 3 dl velsmagende kogelage og kog ca. 4 minutter under omrøring.

    4. Tilsæt piskefløde og kog nogle minutter.

    5. Kom kyllingekødet, asparges og citronsaft i og smag til med salt og peber.

    Ingredienser

    10

    Tilberedning

    ca. 1 TIME 45 MIN.

    Type

    Fjerkræ

    Specialkost

    Kategori

    Hovedret

    Nationalitet

    Energi pr. person

    0 Kcal

    Fedt 0 %

    Protein 0 %

    Kulhydrat 0 %

    Bedøm opskrift

    Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

    Ok