Ingredienser
6 plader butterdej (frossen)
300 g babyspinat
3 store skiver røget laks (deles)
2 spsk smør
25 g lakserogn (evt. fra glas)
salt
- Optø butterdejen, så pladerne kan skilles ad. Udstik runde plader ( 8cm i diam.) med et glas i halvdelen af butterdejen.
- Brug et lidt mindre glas og udstik hver cirkel, så der dannes en ½ cm tyk ring.
- De inderste skiver bruges som låg.
- Af resten af butterdejspladerne udstikkes nye plader (8 cm i diam.)
- Pensl dem i kanten med koldt vand og læg en butterdejsring på hver. Prik bunden med en gaffel. Pensl øverste kant med æg.
- Bag tarteletter og låg ved 225 grader i ca. 10 min.
- Fyld:
- Damp den skyllede spinat kort i lidt smør og vend lidt salt i.
- Fordél spinaten i butterdejsskallerne og top op med laks. Pynt med lakserogn og servér straks.