Tartiflette
SPONSORERET indhold

Tartiflette

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon), og nogle tilsætter også løg. Som variation kan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon- producenterne, bruges en hel ost.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
24. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2-3 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
75 g bacontern
1 løg (finthakket)
evt. 15 g smør
½ dl hvidvin eller tør vermouth
600 g kogte, pillede kartofler (i tern)
½ dl piskefløde
salt og peber
75-100 g Reblochon
Tilbehør:
grøn salat
eller grønsager
evt. brød

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt. smør om nødvendigt.
  3. Hæld vinen på panden og lad den koge næsten væk. Tilsæt kartoflerne og vend rundt.
  4. Tilsæt fløden og giv det et opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
  5. Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
  6. Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.) og servér med en grøn salat eller dampede grønsager og evt. brød.