SPONSORERET indhold
Tartiflette
Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon), og nogle tilsætter også løg. Som variation kan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon- producenterne, bruges en hel ost.
(2-3 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
75 g bacontern
1 løg (finthakket)
evt. 15 g smør
½ dl hvidvin eller tør vermouth
600 g kogte, pillede kartofler (i tern)
½ dl piskefløde
salt og peber
75-100 g Reblochon
Tilbehør:
grøn salat
eller grønsager
evt. brød
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt. smør om nødvendigt.
- Hæld vinen på panden og lad den koge næsten væk. Tilsæt kartoflerne og vend rundt.
- Tilsæt fløden og giv det et opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
- Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
- Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.) og servér med en grøn salat eller dampede grønsager og evt. brød.