Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
25 g gær (½ pakke)
50 g smør (smeltet)
3 dl sødmælk
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk honning eller sukker
ca. 500 g hvedemel
Pensling: 1 æg (sammenpisket)
- Smuldr gæren ud i en blanding af smør og mælk. Rør sammen med salt, kardemomme og honning eller sukker. Tilsæt gradvist mel og rør, til dejen kan æltes.
- Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve 45 min. Slå dejen ned og form den til boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
- Pensl bollerne med æg og sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.