Lammespyd & salat
Foto: Maria Warnke Nørregaard
fit living

Lammespyd & salat

Teriyakilam & salat

Del på

Gulerødderne får fint modspil af den rå aromatiske ingefær.

Af Vibeke Lehn 04.mar.2016 Mad

4

400 g lammekød, f.eks. culotte eller bov
1 spsk olie
salt, peber
3-4 spsk teriyakisauce
1 tsk honning
1-2 fed knust hvidløg

Salat af gule­rødder & ingefær:
3-4 gulerødder, gerne forskelligtfarvede
1 groftskåret rødløg
1 bdt. snittede forårsløg
1-2 spsk fintsnittet eller reven ingefær
1 bdt. koriander

Dressing:
1 spsk olivenolie
limesaft
1-2 tsk honning
1 spsk ristede sesamfrø
lime

300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du: Skær lamme­kødet i pænt store tern, kom dem i en skål, og vend dem med olie, salt, peber, teriyakisauce, honning og hvidløg. Sæt kødet på spid, og grill eller steg dem i 10 minutter i alt. Vend dem jævnligt. Høvl gulerødderne i lange, tynde strimler, og bland, eller anret dem med de øvrige ingredienser. Rør dressingen sammen, og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med sesamfrø. Server med lime og fuldkornsbrød.  

Energi pr. person: 480 kcal, fedt 29%, protein 26%, kulhydrat 45%

Del på
Kommentarer (0)
Henter...