Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Sprøde hjemmelavede thai forårsruller.

Thai forårsruller

Thai forårsruller

De er sprøde og fine, de små thai-forårsruller, og meget velegnet som snack eller forret.

Bedømmelse
20 stk. thai forårsruller til 4 personer som forret

Thai forårsruller

2 spsk. olie
150 g hakket svinekød maks. 10 % fedt
1 fed presset hvidløg
100 g revne gulerødder
100 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
4 spsk. fishsauce
1 spsk. sojasauce
1 spsk. sukker
1 rød finthakket chili
evt. 50 g bønnespirer
50 g glasnudler
15-20 forårsrulleplader Tyj spring roll pastry 19 x 19 cm købes frosne i specialbutikker
1 sammenpisket æggehvide eller 1 helt æg
Olie til friturestegning


Thaisalat:
1 mangofrugt
2 tomater
1 agurk
2 forårsløg
frisk koriander


Marinade:
1 tsk. finthakket grøn chili
2 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
½ tsk. salt

Sådan laver du thai forårsruller


1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.

 

2. Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.

 

3. Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.

 

4. Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

 

5. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.

 

6. DU SKAL BRUGE: Det er ret enkelt. Du lægger fyldet midt på pladen, pensler kanterne og lægger dem ind over fyldet. Dernæst pensler du igen og ruller nu dejen sammen om fyldet. Nu skal du i gang med friturestegningen. Sørg for, at olien er godt varm, og frituresteg så rullerne, til de er gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

 


1. Det er ret enkelt. Du lægger fyldet midt på pladen, pensler kanterne og lægger dem ind over fyldet. Dernæst pensler du igen og ruller nu dejen sammen om fyldet.

 


2. Nu skal du i gang med friturestegningen. Sørg for, at olien er godt varm, og frituresteg så rullerne, til de er gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Tip

Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skærer du dem blot til, så størrelsen passer og lægger to plader oven på hinanden.

 

VIGTIGT
Hav altid et tungt grydelåg klar, når du frituresteger. Hvis der går ild i olien, så læg
straks låget over, og sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.

ingredienser

20

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Svin

specialkost

kategori

Forret

nationalitet

Thailandsk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok