Thaigryde med kylling og kokos
SPONSORERET indhold

Thaigryde med kylling og kokos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Go' og krydret

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
30. sep. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

1 stor kylling ca. 1500 g
ca. 2 l vand
2 gulerødder
1 løg
1½ spsk. salt
10 hele sorte peberkorn
Karrysauce:
1 stort løg
2 spsk. olie
1 spsk. karry
5 dl siet suppe
1 ds. kokosmælk
gerne 5 blade kafirlime
2 spsk. lime- eller citronsaft
1 spsk. sukker
2 spsk. friskreven ingefær
2 spsk. sojasauce
1-2 spsk. majsstivelse udrørt
i 1 dl vand til jævning
Pynt:
rødløgsringe og koriander eller persille
Tilbehør:
ris, gerne jasmin, og lynstegte grøntsagsstænger f.eks. porre, rød peber og gulerod

  1. Kom kyllingen i en gryde, og hæld vandet ved. Kog op, og skum af. Skær gulerødder og løg i mindre stykker. Kom gulerødder, løg, salt og peberkorn i gryden og kog op. Lad retten småkoge under låg ca. 1¼ time, til kyllingen er mør. Vend kyllingen efter 45 min. Suppen sies over i en anden gryde og skummes for fedt.
  2. Pil kødet af kyllingen, og skær det i tern. Kasser skind og ben.
  3. Hak løget, og svits den i olie. Tilsæt karryen, og svits den med. Kom suppe, kokosmælk og evt. kafirlimeblade i. Tilsæt limesaft, sukker, ingefær og sojasauce. Kog det sammen 4-5 min. Udrør majsstivelsen i vand, og rør det i. Kog kort op under omrøring, og smag til med salt og peber. Kom kødet i, og kog det med 3-4 min. under omrøring. Lad hver især pynte deres egen portion med rødløg og koriander eller persille.