Til den udkårne
SPONSORERET indhold

Til den udkårne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til fødselsdagskagen for den udkårne er den søde hjertekage en oplagt ide.

28. jan. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

3 bunde, skåret til som hjerter
ca. 2 dl hindbærsyltetøj
evt. lidt cognac
creme af 2-2 1⁄2 dl mælk plus
pulver eller tilsvarende hjemmelavet
2-2 1/2 dl piskefløde
Pynt:
ca. 200 g marcipan
flormelis
Kant:
flødeskum af ca. 2 1⁄2 dl piskefløde

  1. To af bundene dryppes evt. med lidt cognac og smøres med hindbærsyltetøj. Creme og flødeskum røres sammen og fyldes i en frostpose. Bind en knude, så cremen bliver i posen og klip 2 cm hjørne af.
  2. Læg den første bund på fadet (se tips/grundopskrifter) på bagepapir. Fordel cremen på bunden ved hjælp af sprøjteposen, og læg næste bund på plads. Fyld mere creme på, og dæk med den sidste bund. Tryk kagen let til. Brug resten af cremen til at jævne kanten med ved hjælp af en palet. Stil kagen koldt.
  3. Ælt marcipanen sammen, sigt lidt flormelis på bordet, og rul den forsigtigt ud. Drys med mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Skær marcipanen ud i samme form som kagen og læg den på som låg.
  4. Vil du lave roser eller anden pynt, tager du den marcipan, der blev til overs (ca. 50 g) og ælter med 1/2 -1 tsk. past. æggehvide. Derefter ælter du så meget flormelis ind i massen, at konsistensen bliver som den oprindelige. Nu er massen langt mere plastisk, og den kan farves og formes efter smag. Skal det ikke være roser, kan det f.eks. være små hjerter, der stikkes ud med en kageudstikker og drysses på.