Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner
SPONSORERET indhold

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
15. jun. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
Kødboller:
500 g hakket okse- eller svinekød
1 tsk. salt
1 æg
1 løg
1 dl rasp
1 tsk. tørret oregano
friskkværnet sort peber
1 dl mælk
Sovs:
1 løg
1 squash
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
kogevand fra bollerne
¾ dl hvedemel
200 g grønne bønner
500 g cherrytomater (evt. gule og røde)
Drys:
1 bundt persille
Tilbehør:
kogte ris (eller couscous/bulgur)

  1. Kødboller:
    Rør kødet sejt med salt. Rør ægget grundigt i kødet. Rør finthakket løg i kødet sammen med rasp, oregano og peber. Spæd med mælken.
  2. Form farsen til ca. 20 boller.
  3. Kog 1 liter vand op i en bredbundet gryde. Kom bollerne forsigtigt i vandet, og kog dem i 15 min. Tag bollerne op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken. Sigt kogevandet, og gem det til sovsen.
  4. Sovs:
    Hak løget. Flæk squashen, og skær den i skiver.
  5. Svits løg og squash i olie i gryden i ca. 4 min. Tilsæt finthakket hvidløg og tomatpuré, og svits med et øjeblik. Spæd med kogevandet, men gem 1 dl.
  6. Pisk eller ryst mel sammen med den sidste dl kogevand, og rør jævningen i sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 3 min.
  7. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom bønner og hele tomater i sovsen, og kog i endnu 5 min.
  8. Kom bollerne i sovsen, og kog det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.
  9. Drys grofthakket persille over retten, og servér med kogte ris.