Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
Kødboller:
500 g hakket okse- eller svinekød
1 tsk. salt
1 æg
1 løg
1 dl rasp
1 tsk. tørret oregano
friskkværnet sort peber
1 dl mælk
Sovs:
1 løg
1 squash
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
kogevand fra bollerne
¾ dl hvedemel
200 g grønne bønner
500 g cherrytomater (evt. gule og røde)
Drys:
1 bundt persille
Tilbehør:
kogte ris (eller couscous/bulgur)
- Kødboller:
Rør kødet sejt med salt. Rør ægget grundigt i kødet. Rør finthakket løg i kødet sammen med rasp, oregano og peber. Spæd med mælken. - Form farsen til ca. 20 boller.
- Kog 1 liter vand op i en bredbundet gryde. Kom bollerne forsigtigt i vandet, og kog dem i 15 min. Tag bollerne op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken. Sigt kogevandet, og gem det til sovsen.
- Sovs:
Hak løget. Flæk squashen, og skær den i skiver. - Svits løg og squash i olie i gryden i ca. 4 min. Tilsæt finthakket hvidløg og tomatpuré, og svits med et øjeblik. Spæd med kogevandet, men gem 1 dl.
- Pisk eller ryst mel sammen med den sidste dl kogevand, og rør jævningen i sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 3 min.
- Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom bønner og hele tomater i sovsen, og kog i endnu 5 min.
- Kom bollerne i sovsen, og kog det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Drys grofthakket persille over retten, og servér med kogte ris.