Torskerognsfrikadeller
SPONSORERET indhold

Torskerognsfrikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 12 min.

13. jul. 2011 | Opskrift | Hjemmet
8-10 stk.

Ingredienser

1 dåse torskerogn (200 g)
1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1 lille løg (finthakket) evt. 1 fed hvidløg (knust)
1 æg
1 usprøjtet citron (1 tsk fintrevet skal + 1 spsk saft)
1 tsk oregano
salt og peber
mel
smør og/eller olie (til stegning)
Tilbehør: grønsager, kartofler og citronsovs
Citronsovs:
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 12 min.
1 porre (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør
1 laurbærblad
1½ dl fiske- eller hønsebouillon
lys sovsejævner (eller majsstivelse)
1 usprøjtet citron
salt og peber

  1. Kør torskerogn, afdryppede kikærter, løg og evt. hvidløg til en grov mos i en foodprocessor.
  2. Tilsæt æg, citronskal, citronsaft, oregano, salt og peber. Form farsen til flade frikadeller, vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og/eller olie i ca. 5 min. på hver side.
  3. Servér med grønsager, kartofler og citronsovs
  4. Citronsovs
  5. Sautér porre og hvidløg bløde og blanke i smør sammen med laurbærbladet. Tilsæt bouillon og fløde og kog sovsen igennem i 5 min. Fisk laurbærbladet op, jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med citronsaft, salt og peber.