Toscatærte med tyttebær
SPONSORERET indhold

Toscatærte med tyttebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
23. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: min. 1 time
Koge/bagetid: 35 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk kold mælk (eller vand)
tørrede bønner
Fyld:
200 g sukker
¼ l piskefløde
100 g smør
100 g mandler (smuttede, hakkede)
100 g hasselnøddekerner (hakkede)
250 g friske tyttebær (eller frosne, optøede)
Tilbehør:
cremefraiche

  1. Bland mel, flormelis og salt og hak smørret i (i en foodprocessor eller med et mørdejsjern).
  2. Saml dejen med æggeblomme og mælk eller vand. Pak den ind og læg den i køleskab i min. 1 time.
  3. Fyld: Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt fløde og smør og kog det jævnt under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt mandler og nødder.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik den med en gaffel og læg et stykke bagepapir på dejen. Fyld op med tørrede bønner el.lign. og forbag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag 5 min. mere.
  5. Strø tyttebær ud over tærtebunden og fordél toscadejen ovenpå. Bag tærten gylden i ca. 20 min. Lad den afkøle på en rist og servér med cremefraiche.