Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: min. 1 time
Koge/bagetid: 35 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk kold mælk (eller vand)
tørrede bønner
Fyld:
200 g sukker
¼ l piskefløde
100 g smør
100 g mandler (smuttede, hakkede)
100 g hasselnøddekerner (hakkede)
250 g friske tyttebær (eller frosne, optøede)
Tilbehør:
cremefraiche
- Bland mel, flormelis og salt og hak smørret i (i en foodprocessor eller med et mørdejsjern).
- Saml dejen med æggeblomme og mælk eller vand. Pak den ind og læg den i køleskab i min. 1 time.
- Fyld: Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt fløde og smør og kog det jævnt under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt mandler og nødder.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik den med en gaffel og læg et stykke bagepapir på dejen. Fyld op med tørrede bønner el.lign. og forbag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag 5 min. mere.
- Strø tyttebær ud over tærtebunden og fordél toscadejen ovenpå. Bag tærten gylden i ca. 20 min. Lad den afkøle på en rist og servér med cremefraiche.