Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
SPONSORERET indhold

Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chokoladekage i hele 3 lag!

Af: Erin Eberhardt Chapman & Grace Wilson Løvig Foto: Andreas Wiking
17. mar. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
1 chokoladekage/10-12 stykker

Ingredienser

Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

Kage:

smør til formen
lidt kakaopulver til formen
200 g hvedemel
450 g sukker
85 g usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2½ dl kærnemælk
1¼ dl vegetabilsk olie
2 store æg
1 tsk. vaniljeessens
2¼ dl friskbrygget, varm kaffe


Frosting:
200 g mørk chokolade, groft hakket
225 g usaltet smør
1 tsk. vaniljeessens
140 g flormelis

Sådan laver du trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør tre kageforme (20-22 cm i diameter)*, og drys dem med et tyndt lag kakaopulver.

2. Pisk mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.

3. Pisk kærnemælk, olie, æg og vanilje sammen i en separat skål. Rør langsomt kærnemælksblandingen i de tørre ingredienser med en ske, til det lige akkurat binder.

4. Tilsæt den varme kaffe lidt ad gangen, og rør, til den er blandet helt ind i dejen.

5. Fordel dejen i de tre smurte kageforme, de skal kun fyldes halvt eller mindre. Bag bundene i 25 min., eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved.

6. Lad bundene hvile i formene i ½ time, og vend dem så ud på en rist, så de kan køle helt af.

7. Smelt chokoladen til frostingen ved lav varme på komfuret eller i mikrobølgeovnen, til den er fuldstændig flydende. Fjern den fra varmen, og lad den køle helt ned.

8. Pisk tempereret smør med en håndmikser, til det bliver let og luftigt. Pisk vanilje i smørret og derefter flormelis, det tager cirka 1 min. Pisk den smeltede chokolade i, til det er blandet godt sammen.

9. Læg en af bundene på et serveringsfad med den flade side opad, og fordel ¼ af frostingen ud over. Læg en ny kagebund ovenpå, som igen dækkes af ¼ af frostingen. Gentag med den tredje bund og fordel den sidste frosting over kagens top og sider.

10. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 1 time, før du serverer den