Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
Foto: Andreas Wiking | Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake).
Hendes Verden

Opskrift på trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

Del på

Chokoladekage i hele 3 lag!

Af Erin Eberhardt Chapman & Grace Wilson Løvig | 02.jan.2016 | Mad

0 MIN.

1 chokoladekage/10-12 stykker

Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

Kage:

smør til formen
lidt kakaopulver til formen
200 g hvedemel
450 g sukker
85 g usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2½ dl kærnemælk
1¼ dl vegetabilsk olie
2 store æg
1 tsk. vaniljeessens
2¼ dl friskbrygget, varm kaffe


Frosting:
200 g mørk chokolade, groft hakket
225 g usaltet smør
1 tsk. vaniljeessens
140 g flormelis

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Sådan laver du trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)

1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør tre kageforme (20-22 cm i diameter)*, og drys dem med et tyndt lag kakaopulver.

2. Pisk mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.

3. Pisk kærnemælk, olie, æg og vanilje sammen i en separat skål. Rør langsomt kærnemælksblandingen i de tørre ingredienser med en ske, til det lige akkurat binder.

4. Tilsæt den varme kaffe lidt ad gangen, og rør, til den er blandet helt ind i dejen.

5. Fordel dejen i de tre smurte kageforme, de skal kun fyldes halvt eller mindre. Bag bundene i 25 min., eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved.

6. Lad bundene hvile i formene i ½ time, og vend dem så ud på en rist, så de kan køle helt af.

7. Smelt chokoladen til frostingen ved lav varme på komfuret eller i mikrobølgeovnen, til den er fuldstændig flydende. Fjern den fra varmen, og lad den køle helt ned.

8. Pisk tempereret smør med en håndmikser, til det bliver let og luftigt. Pisk vanilje i smørret og derefter flormelis, det tager cirka 1 min. Pisk den smeltede chokolade i, til det er blandet godt sammen.

9. Læg en af bundene på et serveringsfad med den flade side opad, og fordel ¼ af frostingen ud over. Læg en ny kagebund ovenpå, som igen dækkes af ¼ af frostingen. Gentag med den tredje bund og fordel den sidste frosting over kagens top og sider.

10. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 1 time, før du serverer den

Læs alt om chokoladekage lagkage
Del på
Kommentarer (0)