Ingredienser
Danske pandekager
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
Fryse-egnede (ca. 15 stk.)
4 æg
250 g mel
1 spsk sukker
1/2 liter mælk
smør til bagning
Tilbehør:
Sukker og syltetøj
Amerikanske pandekager bagt med bær
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
(8 pandekager = 4 personer)
100 g hvedemel
2 tsk sukker
2 tsk bagepulver
et lille drys salt
25 g smør (smeltet)
11/2 dl mælk
1 æg
smør til bagning
Fyld:
100 g blandede bær f.eks. solbær og ribs
- Danske pandekager:
- Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper.
- Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab mindst 30 min.
- Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
- Beregn 1/2 dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne på begge sider på en slip let-pande (25 cm) i lidt gyldent smør et par min., til de er gyldne.
- Servér pandekagerne med knasesukker og syltetøj.
- Amerikanske pandekager: Dejen skal bages, straks efter den er blandet sammen, ellers hæver den ikke.
- Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør smeltet smør, mælk og æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
- Kom en klat smør på panden og varm det op, til det syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
- Drys hver pandekage med bær, før den vendes. Steg pandekagerne på den anden side, til de er gyldne og faste. Serveres lune med ahornsirup eller flydende honning.