Opskrift på halloweenkage
SPONSORERET indhold

Uuuuuuhyggelig halloweenkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I denne amerikanske kageopskrift er cream cheese (flødeost) blandet med sød græskarmos og pyntet med chokolade. Tærten med græskarcreme smager godt hele efteråret – og når det bliver halloween, kan den med rette pyntes med et fint spindelvæv i chokolade.i

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
21. okt. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Halloweenkage til 10-12 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: ca. 2 timer
Bagetid: ca. 40 min.

Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. fint salt
1lille æg

Græskarcreme:
ca. ½ hokkaidogræskar (250 g med skræl uden kerner)
2 æg, delt i blommer og hvider
75 g flormelis
250 g flødeost naturel
4 blade husblas

Pynt: 100 g god mørk chokolade, små legetøjsedderkopper eller anden halloweenpynt

Sådan bager du halloweenkage

Tærtebund:
1. Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel, og tilsæt sukker og salt. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskab i ca. 1 time før brug.

2. Rul dejen tyndt ud, og beklæd en rund kageeller tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i ½ time.

3. Beklæd formen med bagepapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver, når den bages. Bag den kolde tærtebund i ca. 10 min. i en 200 grader varm ovn. Skru ovnen ned til 175 grader, og bag videre i ca. 30 min., til kagen er sprød og gylden. Fjern bagepapir og bønner.

Græskarcreme:
4. Bag græskarret i ovnen sammen med tærtebunden: Skær græskarret i både, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 40 min., til de er møre. Blend græskar til mos. Afkøl græskarmosen.

5. Pisk æggeblommerne skummende med flormelis, og rør græskarmos og flødeost i.

6. Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, lad lidt vand hænge ved, og kom husblassen i en lille skål. Smelt det over vandbad. Hæld den lunkne blanding i en tynd stråle i græskarcremen under omrøring.

7. Vend stiftpiskede æggehvider i. Hæld græskarcremen i formen med tærtebunden, og stil den i køleskabet, til cremen er stivnet, ca. 1 time.

Chokoladepynt:
8. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør i chokoladen, til den er tyktflydende. Hæld smeltet chokolade i en sprøjtepose eller kræmmerhus med et lille hul i enden og pynt kagen. Sæt evt. chokolade i et mønster som et edderkoppespind, og pynt med legetøjsedderkopper.

Anbefalet til dig