Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
Kartoffelmos:
750 g kartofler (melede, skrællede)
1 dl piskefløde
1 spsk smør
salt og friskkværnet
peber
Grønsager med tomatsovs:
1 (hakket)
2 tsk smør
1 fed hvidløg (knust)
1 dåse flåede tomater (grofthakkede)
ca. 1 tsk rødvinseddike
1 knsp sukker
250 g champignoner (kvarte)
Drys:
lidt persille (finthakket)
- Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 min. i usaltet vand, til de er møre. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med et piskeris og tilsæt fløde og smør. Spæd evt. med lidt af kogevandet til passende blød konsistens. Smag til med salt og peber. - Grønsager med
tomatsovs:
Steg løget klart i smør med hvidløg. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomater og kog i ca. 5 min. Smag sovsen til med eddike og sukker. Steg svampene på en tør pande i 3-4 min. Vend dem i den varme tomatsovs. - Kom varm kartoffelmos i en sprøjtepose med en stjernespids. Form til et hjerte på tallerknerne. Fyld hjertet med grønsager med tomatsovs. Drys med persille.