Valnøddehjerte
SPONSORERET indhold

Valnøddehjerte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tryl julens valnødder om til denne herlige dessert, der både er dekorativ og smager, så englene synger.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
26. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
10 pers.

Ingredienser

Bund:
3 æg
125 g sukker
1½ tsk. vaniljesukker
100 g valnødder
4 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
smør til formen
Nougatcreme:
3 blade husblas
150 g blød nougat
100 g mørk chokolade
2 tsk. usprøjtet fintrevet appelsinskal
3 dl piskefløde
2 bægre past. æggeblommer
Pynt:
50 g hakkede valnødder og 1 engleglansbillede

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker cremet. Hak valnødderne fint, og bland dem med hvedemel og bagepulver. Vend blandingen i æggecremen. Fordel dejen i en smurt hjerteform (Eva Trios silikoneform er f.eks. god).
  2. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere. Afkøl bunden.
  3. Læg husblassen i blød ca. 10 min. i koldt vand. Smelt nougat og hakket chokolade over vandbad. Tag husblassen op ad vandet, og smelt den over vandbad eller i mikroovn i 1 spsk. af fløden. Kom æggeblommerne, appelsinskal og den smeltede husblas i nougatchokoladen, og rør det sammen. Lad det stå ca. 5 min. Pisk resten af fløden til skum. Vend flødeskummet i.
  4. Flæk valnøddebunden i 3 bunde. Fordel 1/3 af cremen mellem de 2 kagebunde, og smør 1/3 over. Læg den sidste kagebund på. Fordel 1/3 creme over kagen. Kom resten i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små toppe langs hjertets kant. Pynt med hakkede valnødder og et glansbillede. Stil kagen i køleskab 3-4 timer. Server kagen med vaniljeis eller flødeskum.