Valentinshjerte med citrus og kokos
SPONSORERET indhold

Valentinshjerte med citrus og kokos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 25 min
Bagetid: ca. 40 min.
fryse-egnet uden glasur
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
1 tsk citronskal (af økologisk citron)
1 tsk appelsinskal (af økologisk appelsin)
125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ dl citronsaft
1 dl appelsinsaft
150 g smør (smeltet)
Lyserød glasur:
150 g flormelis (3 dl)
nogle dråber rød farve (fx rødebedelage fra syltede rødbeder)
1-2 spsk vand
Drys:
50 g kokosmel

  1. Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine. Tilsæt fintrevet citronog appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
  3. Rør citron- og appelsinsaft i dejen og dernæst gradvist det smeltede smør.
  4. Hæld dejen i en smurt kageform, sæt den i midten af en 175 grader varm ovn og bag kagen ca. 40 min.
  5. Stik et træspid eller en lille skarp kniv i midten af kagen.
  6. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre. Afkøl kagen på bagerist.
  7. Rør glasur af flormelis, rød farve og vand, til den er lyserød.
  8. Smør glasuren ud på kagen og drys med kokosmel.