Cheesecake med passionsfrugt
SPONSORERET indhold

Vaniljecheesecake med passionsfrugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker no-bake cheesecake med knasende lakridskiksebund, cremet ­vaniljesødt ostefyld og syrlig passionsfrugtgelé. Både smagen og farven er genial.

16. apr. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Cheesecake til 8 personer | Total: 4 timer

Ingredienser

Af Maja Ambeck Vase

Kiksebund:
120 g havrekiks
60 g smør
1 tsk lakridspulver

Cheesecakefyld:
3 blade husblas
1 citron, saften heraf
400 g flødeost
150 g græsk yoghurt, 10 %
100 g sukker
1 vaniljestang, kornene heraf

Passionsfrugtgelé:
1 blad husblas
100 g passionsfrugtsaft (fra friske passionsfrugter)
15 g sukker

Pynt:
1 tsk lakridspulver
evt. gule skovsyreblomster

Sådan laver du cheesecake

Kiksebund: Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og rør det i kiksekrummerne. Smag til med lakridspulver. Placer en moussering (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri. Tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet.

Cheesecakefyld: Udblød husblas i koldt vand. Varm citronsaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk flødeost, yoghurt, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Vend den håndvarme ­citronsaft i ostemassen. Fordel massen oven på bunden, og sæt den tilbage på køl 3-4 timer eller natten over.

Passionsfrugtgele: ­Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm, og hæld den forsigtigt ud over cheesecaken. Sæt kagen tilbage i køleskabet i ca. 1 time, til geleen har sat sig.

Servering: Pynt kagen med et drys lakridspulver og gule ­blomster lige inden servering.

Tip:  Kan du ikke skaffe gule skovsyreblomster, så pynt den med gule stedmoderblomster eller andre spiselige blomster.