Vaniljehjerter
SPONSORERET indhold

Vaniljehjerter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flickorna Lundgrens opskrift på vaniljehjerter, som var Kong Gustav VI Adolfs favoritkage.

Af: Søren Jansby Foto: Søren Jansby
20. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Mørdej:
200 g smør
¾ dl sukker
1 æggeblomme
5 dl hvedemel
Vaniljecreme:
3 dl fløde
2 æggeblommer
3 tsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. vaniljesukker

  1. Mørdej: Bland smør, sukker, æggeblomme og hvedemel til en blank fin dej. Lad den hvile, mens du laver vaniljecremen.
  2. Vaniljecreme: Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm cremen op under omrøring, til den tykner. Den må ikke koge. Lad den køle af.
  3. Rul mørdejen ud i cirka 1-2 cm tykkelse, og beklæd hjerteformene med dejen – hvis du har dem, ellers brug en hjerteformet udstiksform, og udstik så mange hjerter som muligt.
  4. Læg en skefuld vaniljecreme på dejen og læg et tilsvarende hjerte ovenpå. Tryk dem godt sammen i siderne.
  5. Bag hjerterne ved 200 grader cirka 12-15 minutter, og lad dem køle af på en rist. Drys med flormelis, når de er kølet lidt af.
  6. Vaniljehjerter er altid bedst samme dag.