Ingredienser
Mørdej:
200 g smør
¾ dl sukker
1 æggeblomme
5 dl hvedemel
Vaniljecreme:
3 dl fløde
2 æggeblommer
3 tsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. vaniljesukker
- Mørdej: Bland smør, sukker, æggeblomme og hvedemel til en blank fin dej. Lad den hvile, mens du laver vaniljecremen.
- Vaniljecreme: Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm cremen op under omrøring, til den tykner. Den må ikke koge. Lad den køle af.
- Rul mørdejen ud i cirka 1-2 cm tykkelse, og beklæd hjerteformene med dejen – hvis du har dem, ellers brug en hjerteformet udstiksform, og udstik så mange hjerter som muligt.
- Læg en skefuld vaniljecreme på dejen og læg et tilsvarende hjerte ovenpå. Tryk dem godt sammen i siderne.
- Bag hjerterne ved 200 grader cirka 12-15 minutter, og lad dem køle af på en rist. Drys med flormelis, når de er kølet lidt af.
- Vaniljehjerter er altid bedst samme dag.