Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Sprøde vaniljekranse.

Opskrift på vaniljekranse fra Den Gamle By

Vaniljekranse fra Den Gamle By

Når bageren i Den Gamle By i Aarhus bager vaniljekranse, bliver småkagerne større, mere rustikke og knasende, end de kranse vi normalt forsøder julen med.

Bedømmelse
Ca. 80 stk. vaniljekranse


Vaniljekranse fra Den Gamle By


500 g mel
1 æg
350 g smør
250 g sukker
½ stang vanilje
250 g søde hakkede mandler
15 g bitre stødte mandler

Sådan laver du vaniljekranse fra Den Gamle By

Hak vaniljestangen fint. Hak mandlerne og rist dem. Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så dejen slipper hænderne. Rul en tyk pølse. Gnid lidt ekstra mel på fingrene. Skær små stykker af dej-pølsen og tril dem til cirka 12 lange stykker og form kranse med et temmelig stort hul. Vil du have riller på, så tryk dejen gennem en kødhakker.


Vaniljekransene skal i en 180 grader varm ovn og bages i 15-20 minutter – til de er jævnt lysebrune.

 

Tip

Bitre mandler er dyre og svære at få fat på. Rist i stedet mandlerne – det gør dem mere smagfulde. Opskriften er fra Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger fra 1866. 

Ingredienser

7

Tilberedning

ca. 45 MIN.

Type

Kage

Specialkost

Kategori

Bagværk

Nationalitet

Dansk

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok