Vaniljekranse fra Den Gamle By
Foto: Mikkel Adsbøl | Sprøde vaniljekranse.
Hendes Verden

Vaniljekranse fra Den Gamle By

Vaniljekranse fra Den Gamle By

Del på

Når bageren i Den Gamle By i Aarhus bager vaniljekranse, bliver småkagerne større, mere rustikke og knasende, end de kranse vi normalt forsøder julen med.

Af 02.nov.2015 Mad

45 MIN.

Ca. 80 stk. vaniljekranse


Vaniljekranse fra Den Gamle By


500 g mel
1 æg
350 g smør
250 g sukker
½ stang vanilje
250 g søde hakkede mandler
15 g bitre stødte mandler

Sådan laver du vaniljekranse fra Den Gamle By

Hak vaniljestangen fint. Hak mandlerne og rist dem. Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så dejen slipper hænderne. Rul en tyk pølse. Gnid lidt ekstra mel på fingrene. Skær små stykker af dej-pølsen og tril dem til cirka 12 lange stykker og form kranse med et temmelig stort hul. Vil du have riller på, så tryk dejen gennem en kødhakker.


Vaniljekransene skal i en 180 grader varm ovn og bages i 15-20 minutter – til de er jævnt lysebrune.

 

Tip

Bitre mandler er dyre og svære at få fat på. Rist i stedet mandlerne – det gør dem mere smagfulde. Opskriften er fra Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger fra 1866. 

Del på
Kommentarer (0)
Henter...