Ingredienser
Arbejdstid:
1 ½time
Hviletid, dej:
mindst 1time
Bagetid:
6-8 min.
(ca. 130 stk.)
200 g mel (ca. 3 1/2 dl)
70 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
1/4 tsk hjortetakssalt
175 g smør
125 g sukker (ca. 1 ½ dl)
1 stang vanilje
50 g mandler
1 æg
- Skold, smut og hak mandlerne meget fint.
- Bland mel, kartoffelmel og hjortetakssalt. Hak og smuldr smørret heri.
- Tilsæt sukker, kornene af 1 vaniljestang og mandler og saml hurtigt dejen med ægget.
- Læg dejen koldt mindst 1 time.
- Kør dejen gennem kødmaskinens stjerneform.
- Skær dejen i mindre stykker og form til kranse.
- Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader 6-8 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist.