Vaniljeparfait
SPONSORERET indhold

Vaniljeparfait

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi serverer denne parfait med jordbærsauce og glaserede mandler.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
30. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 af de små bægre)
100 g flormelis
1 vaniljestang
l piskefløde
Tilbehør:
evt. flødeskum
Jordbærsauce:
400 g jordbær
1 dl vand
5 spsk sukker
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
Glaserede mandler:
100 g hele mandler
5 spsk. sukker

  1. Pisk æggeblommer og flormelis cremet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggemassen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend det i æggeblandingen.
  3. Kom ismassen i en fryseegnet form, og frys den mindst 6 timer.
  4. Glaserede mandler: Smelt sukkeret langsomt på en pande (ikke med slip letbelægning, da sukkeret bliver meget varmt). Når det er gyldent, vendes mandlerne i. Fordel mandlerne på bagepapir, køl dem af, og server dem til isen.
  5. Jordbærsauce: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem evt. i kvarte, hvis de er store. Kog jordbær og vand sammen 3-4 min. Kom sukkeret i og rør, til det er opløst. Udrør majsstivelsen i 2 spsk. vand, og rør det i. Kog kort igennem. Køl jordbærsaucen af, til den er lun eller kold. Server jordbærsaucen og de glaserede mandler til vaniljeparfaiten.