Varm chokolade uden sukkerchok
SPONSORERET indhold

Varm chokolade uden sukkerchok

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En efterårsklassiker i en udgave, der ikke får dit blodsukker til at gå amok.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Mikkel Adsbøl
02. nov. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

4 dl letmælk
2 stænger kanel
1 stykke frisk ingefær (ca 2 cm af en frisk rod))
15 g kakaopulver
1-1,5 tsk flydende sødemiddel (alt efter smag)
1/2 dl fløde (38%).
20 g sukkerfri mørk chokolade (min 70%), grofthakket
70 g sukkerfri vaniljeis (f.eks. Hjem-is eller isis is)

Sådan laver du varm chokolade:

Kom mælk, kanelstænger, skrællet frisk ingefær i en gryde og lad mælken koge op. Tilsæt kakao og sødemiddel og rør i gryden. Lad det få et opkog mens du pisker i mælken.

Pisk fløden stiv. Fordel den varme kakao i to glas eller krus.

Læg en kugle is i hver kop. Top med flødeskum og grofthakket chokolade.

Servér straks.

250 kcal pr portion

PRØV OGSÅ: Varm chokolade og boller