Sprøde varme hveder
SPONSORERET indhold

Sprøde varme hveder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Glæd familien med sprøde varme hveder til store bededag.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
08. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

50 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
1 tsk. sukker
500 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g smør
olie til smøring af skål

  1. Rør gæren ud i den lune mælk. Pisk æggene i, og tilsæt sukkeret. Kom halvdelen af melet i. Rør dejen sammen med en grydeske, og tilsæt salt. Rør smørret i, kom resten af hvedemelet i, og ælt dejen let.
  2. Smør en skål med olie. Kom dejen heri. Vend dejen rundt, så den bliver olieret. Læg et stykke plastfilm over skålen. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  3. Form 12 boller. Læg dem i en form, 20 x 30 cm, foret med bagepapir. De skal lægges med 2 cm’s mellemrum, så de gror sammen under bagningen. Lad dem efterhæve 15 min.
  4. Bag bollerne ca. 20-25 min ved 200 gr.
  5. Flæk de afkølede boller, og rist dem sprøde på brødristeren lige inden servering. Server med smør og evt. også hjemmelavet chokoladepålæg.