Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Køletid: min. 30 min.
Ikke fryse-egnet
500 g varmrøget laks
1 stor fennikel
1 agurk
1 rødløg
1 usprøjtet citron
3 spsk olivenolie
1 bdt dild
salt og peber
- Halver fennikelknolden og skær stokken ud. Skær den i papirtynde skiver – brug gerne et rivejern. Læg dem i køleskabet i en skål med iskoldt vand i mindst 30 min. (gerne længere) – til de krøller og er sprøde.
- Vask agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver på skrå. Pil rødløget, halver det og skær det i papirtynde skiver.
- Vend de afdryppede fennikelflager sammen med agurk og rødløg. Pisk fintrevet citronskal sammen med 2-3 spsk citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber og vend det i salaten sammen med fintsnittet dild.
- Befri laksen for skind og ben og del den i store flager. Anret den på et fad med salaten – eller i portionsskåle.