Opskrift på vegetarburger med gedeost og pesto
SPONSORERET indhold

Vegetarburger med gedeost og pesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En vegetarburger kan være noget af det lækreste, og med disse saftige rødbede-gedeostbøffer går du ikke galt i byen. I denne portion er der nok til 16 bøffer, men resten kan fryses ned og bruges senere.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
21. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g rødbede
200 g knoldselleri
200 g kartoffel
250 g frisk gedeost
2 mellemstore løg, revne
3 stykker toastbrød uden skorpe, smuldret
2 spsk mel
rasp
olie til stegning

Pesto:
frisk basilikum
salt og peber
1 stort bundt basilikum eller bredbladet persille
50 g ristede pinjekerner
50 g revet parmesan
ca ½ - 1 dl ekstra jomfru olivenolie
citronsaft, salt og peber
8 burgerboller
1 bakke blandet salat
1 rød eller gul peber
evt. agurk

Sådan laver du vegetarburger

Skræl og kog rødbederne hele til de er helt møre. Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Kog grøntsagerne i en anden gryde til de er helt møre. Mos/rør de tre grøntsager sammen, og bland med gedeost, løg, toastbrød, mel, frisk basilikum og salt og peber. Hvis farsen virker tynd, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Lad grøntsagsfarsen stå en halv times tid, før du former bøfferne, vender dem i rasp og steger i rigeligt olie.

Pesto: Blend basilikum, pinjekerner, parmesanost med olivenolie. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Stil pestoen til side.

Skyl salaten og skær peber og agurk i tynde skiver. Lun bollerne i ovnen og servér med de varme rødbedebøffer.