Velsmagende kvædemarmelade
SPONSORERET indhold

Velsmagende kvædemarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kvædemarmelade har en dejlig krydret smag, der er god til ost og også i kager.

Af: Bente Halkjær Jensen Foto: Tia Borgsmidt
17. sep. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
3 glas kvædemarmelade | Total: en time

Ingredienser

750 g kvæder
1 tsk. kanel
350 g sukker
evt. konserveringsmiddel el. spiritus

Sådan laver du kvædemarmelade

  1. Vask kvæderne, og skær hver kvæde i 6 både. Kom kvædestykkerne i en gryde, og hæld vand over, så det dækker.
  2. Lad kvæderne simre under låg i ca. 30 min. Tag frugten op af vandet, og fjern skræl og kernehus. Gem ½ liter af kogevandet, kassér resten. Læg kvædebådene i gryden, kom kogevand over, og lad det simre 30 min.
  3. Mas mosen igennem en sigte. Hæld mosen tilbage i gryden, og tilsæt kanel og sukker. Lad mosen koge ca. 5 min. under omrøring.
  4. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas. Hvis marmeladen skal gemmes, kan du skylle glassene i et konserveringsmiddel eller i spiritus.

Anbefalet til dig