Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid
Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min.
Fryse-egnet
400 g vildandebryst (uden skind og ben)
2 spsk olie
800 g hakket kalv- og svinekød
1½ spsk groft salt og friskkværnet peber
2 tsk enebær (knuste)
2 æg (sammenpiskede)
2½ dl piskefløde
8 laurbærblade
200 g bacon (skiver)
lidt blødt smør (til formen)
Tilbehør:
cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød
- Dup andekødet tørt med køkkenrulle. Varm olie på en slip letpande og brun kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt enebær og krydr godt med peber. Tilsæt æg og rør godt. Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.
- Lad farsen hvile i ca. 30 min. Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør. Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen. Fordél laurbærblade og baconskiver på toppen af pateen.
- Bag den i ca. 1 time ved 175 grader. Kernetemperaturen skal være 80 grader (målt med stegetermometer). Køl pateen af og servér den kold, evt. i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.