Vingryde med oksekød og rodfrugter
SPONSORERET indhold

Vingryde med oksekød og rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne ret sætter du over, et par timer før gæsterne kommer.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
23. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

600-700 g oksebov eller tykkam i tern
2 spsk. hvedemel
salt, peber
2 spsk. olivenolie
2 løg
4 gulerødder
2 persillerødder
½ l rødvin
½ l vand
salt, peber
1 dl hakket persille
2 kviste timian
1 laurbærblad
Tilbehør:
kartoffelmos og grøn salat

  1. Vend kødet i hvedemel med salt og peber. Varm olien op i en gryde, og brun kødet. Hak løget. Skær gulerødderne i skiver og persillerødder i skrå skiver. Kom grønsagerne i gryden, og svits dem med et par min. Kom vin, vand, salt, peber, persille, timian og laurbærblad i gryden.
  2. Lad retten småkoge under låg ca. 2 timer, til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Fjern timian og laurbær. Smag til med salt og peber.