Waldorfsalat
SPONSORERET indhold

Waldorfsalat - opskrift på den klassiske salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den skønne klassiske salat findes i mange varianter - få historien bag den klassiske Waldorfsalat og opskriften med mayonnaise her.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20-25 min.
Ikke fryse-egnet

3 æbler (syrlige, skrællede, små stykker)
6-8 bladselleristilke (i små stykker)
200 g blå vindruer (halve uden sten)
50 g valnøddekerner (hakkede)
1 portion mayonnaise med citronsaft (se boksen her på siden)
salt og et drys sukker

Pynt:
valnøddekerner 
små topblade af bladselleri

 

Sådan laver du waldorfsalat

  1. Skyl æblerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær æblerne i små stykker.
  2. Snit bladsellerien meget fint og halvér druerne (fjern evt. sten).
  3. Æble, bladeselleri og druer blandes sammen med valnødder og mayonnaise. Smag til med salt og lidt sukker.
  4. Pynt salaten med valnøddekerner og bladselleriblade.

Se også Blomsterbergs brunkager

Se også John Prices populære juleand