Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær

Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær

En mormorklassiker - æblekage, og den smager endnu bedre med friske brombær.

Af Lone Kjær 16.sep.2015 Mad


Æblekage med brombær


(8-10 pers.)
Tid: ca. 30 min. plus tid til kogning og afkøling

Æblemos:
1 kg madæbler
1 vaniljestang
100-150 g sukker
50 g mandler
150 g makroner
2½ dl piskefløde
200 g friske brombær

1. Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre stykker.

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og æbler i en gryde, og kom den tomme vaniljestang ved. Hæld ½ dl vand i gryden, og kog æblerne ved svag varme, til de er møre og udkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis de koger tørre. Smag mosen til med sukker. Mængden afhænger af, hvor søde eller sure æblerne er. Afkøl æblemosen.

3. Skold og smut mandlerne, og vend med æblemos. Du kan evt. hakke mandlerne, hvis du har
lyst.

4. Knus makronerne, og pisk fløden til skum.

5. Fordel lagvis i en skål: æblemos, makroner, flødeskum og brombær.






► SE OGSÅ:
Bag en lækker blåbærclafoutis
► SE OGSÅ:
Æbletid: Strudelinspirerede ruller med æbler og mandler
► SE OGSÅ:
Sticky ‘Upside down’ med æbler


dupa

Henter...