White mocha
SPONSORERET indhold

White mocha medaljer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre hjemmelavede flødeskumskager - skønne medaljer med en fløjlsblød mokkacreme i midten. Mums!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
07. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
16 stk.

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Grundcreme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
3 dl piskefløde

Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand

Pynt:
lidt flødeskum, 25 g høvlet hvid chokolade og evt. citronmelisse

White mocha:
1 portion mørdej
1 portion grundcreme
1 dl hele kaffebønner

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik eller udskær 32 rektangler, ca. 4 x 6 cm.
  3. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Grundcreme: vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min.
  5. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  6. White mocha:  Kog fløden op med kaffebønner. Tag gryden fra varmen, og lad det trække 1 time. Si fløden fra, og køl den helt ned i køleskab ca. 4 timer eller natten over.
  7. Pisk den afkølede fløde til skum, og kom den i cremen som beskrevet ovenfor.
  8. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne.
  9. Fordel creme imellem kagerne to og to.
  10. Pynt med flødeskum, høvlet hvid chokolade og citronmelisse.