SPONSORERET indhold
White mocha medaljer
Lækre hjemmelavede flødeskumskager - skønne medaljer med en fløjlsblød mokkacreme i midten. Mums!
16 stk.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Grundcreme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
3 dl piskefløde
Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
Pynt:
lidt flødeskum, 25 g høvlet hvid chokolade og evt. citronmelisse
White mocha:
1 portion mørdej
1 portion grundcreme
1 dl hele kaffebønner
- Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik eller udskær 32 rektangler, ca. 4 x 6 cm.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Grundcreme: vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
- White mocha: Kog fløden op med kaffebønner. Tag gryden fra varmen, og lad det trække 1 time. Si fløden fra, og køl den helt ned i køleskab ca. 4 timer eller natten over.
- Pisk den afkølede fløde til skum, og kom den i cremen som beskrevet ovenfor.
- Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne.
- Fordel creme imellem kagerne to og to.
- Pynt med flødeskum, høvlet hvid chokolade og citronmelisse.