Whoopie pies
SPONSORERET indhold

Whoopie pies

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er whoopie pies lagt sammen med to slags mascarponecreme. Den ene er smagt til med citron, den anden med chokolade. Der er lige så mange variationsmuligheder i smag og pynt, som vi kender det fra cupcakes. Her er brugt glasur, smeltet chokolade og kagedrys.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
23. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(Ca. 16 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 12-14 min.
Ikke fryse-egnede
De bagte kager uden fyld og pynt kan opbevares i en kagedåse i dagevis.
Kager:
200 g smør (blødt)
75 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
Fyld 1: Med citron:
375 g mascarpone eller flødeost naturel
1 tsk citronskal (fintrevet)
2 spsk citronsaft
ca. 125 g flormelis
Fyld 2: Med chokolade:
100 g god mørk chokolade
ca. 75 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
1 dl piskefløde
375 g mascarpone eller flødeost naturel
Glasur:
½ dl flormelis
1 æggehvide
lidt citron- eller limesaft
Chokoladepynt:
50 g mørk chokolade (smeltet)
evt. kagekrymmel

  1. Kager: Rør smør og sukker skummende og tilsæt ægget. Pisk godt. Bland mel med bagepulver og drys blandingen i dejen igennem en si skiftevis med mælk.
  2. Rør dejen til en ensartet konsistens, og del den i 32 stykker. Det gøres lettest ved først at dele dejen i 4 stykker og så hver af dem i 8. Tril dem til kugler, læg dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade.
  3. Bag kagerne 12-14 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gyldne. Bag ad to omgange eller på to bageplader ved varmluft ca. 160 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  4. Fyld 1: Rør mascarpone med citronskal og -saft og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvis ovenpå, og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
  5. Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.
  6. Fyld 2: Smelt chokolade, flormelis og piskefløde i en skål over vandbad. Køl det lidt af, rør forsigtigt mascarponen i og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvist ovenpå og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
  7. Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.