Whoopie pies
Her er whoopie pies lagt sammen med to slags mascarponecreme. Den ene er smagt til med citron, den anden med chokolade. Der er lige så mange variationsmuligheder i smag og pynt, som vi kender det fra cupcakes. Her er brugt glasur, smeltet chokolade og kagedrys.
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 12-14 min.
Ikke fryse-egnede
De bagte kager uden fyld og pynt kan opbevares i en kagedåse i dagevis.
Kager:
200 g smør (blødt)
75 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
Fyld 1: Med citron:
375 g mascarpone eller flødeost naturel
1 tsk citronskal (fintrevet)
2 spsk citronsaft
ca. 125 g flormelis
Fyld 2: Med chokolade:
100 g god mørk chokolade
ca. 75 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
1 dl piskefløde
375 g mascarpone eller flødeost naturel
Glasur:
½ dl flormelis
1 æggehvide
lidt citron- eller limesaft
Chokoladepynt:
50 g mørk chokolade (smeltet)
evt. kagekrymmel
- Kager: Rør smør og sukker skummende og tilsæt ægget. Pisk godt. Bland mel med bagepulver og drys blandingen i dejen igennem en si skiftevis med mælk.
- Rør dejen til en ensartet konsistens, og del den i 32 stykker. Det gøres lettest ved først at dele dejen i 4 stykker og så hver af dem i 8. Tril dem til kugler, læg dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade.
- Bag kagerne 12-14 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gyldne. Bag ad to omgange eller på to bageplader ved varmluft ca. 160 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Fyld 1: Rør mascarpone med citronskal og -saft og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvis ovenpå, og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
- Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.
- Fyld 2: Smelt chokolade, flormelis og piskefløde i en skål over vandbad. Køl det lidt af, rør forsigtigt mascarponen i og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvist ovenpå og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
- Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.