Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Rabarber:
6-8 stilke rabarber (400 g)
1 stang vanilje
75-100 g sukker
Havre:
70 g havregryn (2 dl)
3 spsk sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
Tilbehør:
½ l yoghurt eller skyr
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask og tør rabarberstilkene og skær dem i 4-5 cm lange stykker. Vend dem i et ovnfast fad sammen med den flækkede vaniljestang og sukker. Lad dem trække 20 min.
- Bland havregryn med sukker og æggehvide, og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
- Sæt både havregryn og rabarber i ovnen ca. 20 min. Vend lidt rundt i havren efter ca. 10 min. Tag havre og rabarber ud af ovnen, og lad dem afkøle.
- Rør yoghurt eller skyr cremet og anret i skåle eller glas med bagte rabarber og sprød havre.