Opskrifter med stenbiderrogn
SPONSORERET indhold

11 skønne opskrifter med stenbiderrogn

Stenbiderrogn er i sæson fra februar til april, og det er ikke for ingenting, at den lækre rogn fra stenbideren kaldes 'dansk kaviar', for det er virkelig lidt af en delikatesse.

Af: Hanne Bang
15. feb. 2022 | Mad | ALT.dk

Her har vi fundet 11 lækre opskrifter med stenbiderrogn, så du kan udnytte stenbiderrogns-sæsonen til fulde. På siden finder du opskrifterne på:

Sådan renser du stenbiderrogn

  • Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en stor skål.
  • Hæld koldt vand på, og pisk rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i piskeriset. Rens riset, og forsæt indtil, der ikke længere samles hinder i riset.
  • Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt. hvid peber.
  • Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.

Stenbiderrogn i sæson

Den delikate, lyserød rogn fra stenbider-hunnen (også kaldet en kvabso) fås frisk i februar, marts og til tider helt ind i april. Det er vigtigt, at rognen bliver renset meget grundigt, da hinderne er med til at fordærve rognen hurtigere. SÅ jo bedre rognen er renset, des længere holdbarhed har den. I køleskab holder rognen sig i 3 dage. Stenbiderrogn kan også fryses, i så fald er det bedst at nedfryse usaltet Beregn 100 g rogn pr. person til en frokostret eller forret.

Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

Blinis_stenbider.jpg

Nybagte blinis smager skønt og er nemme selv at lave. Servér de hjemmebagte blinis med cremefraiche, rødløg og massere af stenbiderogn. Simpelt og lækkert! Få opskriften her. 

Selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse

selleri_stenbider.jpg

Denne delikate anretning er perfekt som enten forret eller let frokost. Firkanter af selleri koges møre i fløde og anrettes dernæst med stenbiderrogn og rigeligt med karse. Se opskriften her. 

Hashbrown-vafler med stenbiderrogn

hashbrown_vafler_stenbider.jpg

Disse bløde vafler er lavet på revet persillerod og kartofler, og er derfor sunde og velsmagende. Servér vafler med stenbiderrogn, æg, løg og cremefraiche. Her får du opskriften. 

Stenbiderrogn med sellerirøsti, dild og cremefraiche

Stenbidder_rosti.jpg

Her er stenbiderrognen opgraderet til en mættende hovedret, hvor en creme af stenbiderrogn og dild serveres med sellerirøsti. Se hvordan du laver den retten her. 

Bagt fisk med jordskokker og stenbiderrogn i syrnet fløde

bagt_fisk_stenbidder.jpg

Stenbiderrogn passer rigtig godt sammen med hvid fisk. Her er et stykke bagt hvid fisk serveret med en kombination af syrnet fløde, jordskokker og stenbiderrogn. Se opskriften her.  

Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter

Stenbider_rygeost.jpg

Stenbiderrogn smager fantastisk i sig selv og behøver dermed ikke meget tilbehør. Her er den friske stenbiderrogn serveret med en creme af rygeost, samt massere af friske krydderurter - nem og lækker forret. Her får du opskriften. 

Kartoffelsuppe med stenbiderrogn

kartoffelsuppe_stenbidder.jpg

Pift den velkendte kartoffelsuppe op med en topping af creme fraiche frisk stenbiderrogn. Se den simple opskrift her. 

Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde

stenbidder_agurk.jpg

Servér en kold forret bestående af få, men lækre elementer. Se opskriften her. 

Spinatpandekager med stenbiderrogn

spinatpandekager_stenbidder.jpg

Grønne pandekager med spinat egner sig virkelig godt som tilbehør til frisk stenbiderrogn. Servér de små pandekager med klassisk tilbehør som creme fraiche og rødløg. Få opskriften her. 

Pighvar med sprød kartoffel og stenbiderrogn

pigvar_stenbidder.jpg

Pigvar og stenbiderrogn er en herlig kombination. Her serveres pigvaren og stenbiderrognen med sprøde kartofler og friske strimler af asparges. Find opskriften her. 

Salat med stenbiderrogn og dildcreme

salat_stenbidder.jpg

En frisk salat er altid godt! Denne farverige salat består af blandt andet fennikel, æg, stenbiderrogn og en lækker creme. Se opskriften her. 

TIP: Sådan renser du stenbiderrogn, hvis fiskehandleren ikke har gjort det for dig. 
1. Rens stenbiderrognen i koldt vand med et piskeris
2. Pisk godt rundt i vandet, så fanger piskeriset hinderne fra stenbiderrognen.
3. Når alle hinderne er væk fra stenbiderrognen, sier du vandet fra og smager rognen til med lidt salt.

Anbefalet til dig