Sund & slank: 7 opskrifter med citrus
SPONSORERET indhold

Sund & slank: 7 opskrifter med citrus

Boost dit immunforsvar med naturlige C-vitaminer fra appelsin, citroner og lime. Vi serverer dem på nye måder i varm suppe, sprød tærte og sød kage.

Af:: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
09. jan. 2015 | Mad | Fit living

Fakta om citrus
Citrusfrugterne har et højt indhold af C-vitamin (31-61 mg pr. 100 g) plus et højt indhold af B-vitaminer. Appelsinen er en af de bedste kilder til C-vitamin, som sikrer et godt immunforsvar. En appelsin giver dig ca. 10 % af den anbefalede daglige dosis vitamin C. Vær dog opmærksom på, at indholdet af C-vitamin går tabt ved opvarmning.

Den svagt søde smag stammer fra rørsukker, druesukker og frugtsukker. Det syrlige kommer fra citronsyre og en anelse æblesyre.

Den sure smag, nemlig syren, er en af de fem smage: sødt, surt, salt, bitter og umami. Derfor er citrusfrugter gode smagssættere i dit køkken.

Aromaen i citron skyldes mindst 29 forskellige organiske bestanddele med nogle højst indviklede navne.

Lime og citron kan langt hen ad vejen erstatte hinanden i køkkenet. Den lille limefrugt indeholder næsten lige så meget saft som sin gule storebror, men både saft og skræl fra lime har en mere eksotisk aroma og duft.

De søde og syrlige appelsiner er en herlig og opkvikkende spise og indtager pladsen, som den mest populære citrusfrugt. Brug både saft og skal i din madlavning.

Klik på linkene og få masser af inspiration til din næste ret med citrus:

Limemarineret kylling med årstidens grønt


Sprød snapper med citrussalat


Indian linsesuppe


Comeback til citronmånen


Gulerodstærte med citron & timian


Pasta med citron, grønt & tomat


Lam med citruscouscous