3 nye opskrifter med gulerod

3 retter med en dejlig rod

Klar, parat, knas! Gulerødder er sprængfyldt med sundhed, og her får du den lækre grønsag serveret på tre nye, søde og friske måder.

Bedømmelse

Trifli med knas
3-4 snittede gulerødder
300 g 125 g bløde abrikoser
appelsinsaft el. vand
1 spsk honning
1 bæger ricotta
Mandelknas:
50 g mandler og valnøddekerner
2 spsk pinjekerner
1 spsk honning

Gulerodsbooster 
3 dl ufiltreret æblesaft el. friskpresset
3 dl gulerodssaft el. friskpresset
1-2 tsk friskreven eller presset ingefær
1 spsk ahornsirup
citron- eller limesaft
frisk timian

Den sundeste salat
3 snittede gulerødder − gerne i forskellige farver
¼ reven selleri
1 håndfuld spinatblade
kødet af 2 mangoer i mindre stykker
citronsaft
1 spsk olivenolie
salt, peber
1-2 tsk nigellafrø

Trifli med knas
Sådan gør du:
Kom gulerødder og abrikoser i en gryde med en smule vand eller appelsinsaft, og kog gulerødderne møre. Blend det hele til en grov puré. Smag til med honning, og afkøl. Rist mandler og kerner gyldne i en pande med honning, bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Læg ricotta, puré og mandelknas sammen i lag.
● ● ● 280 kcal pr. person

Gulerodsbooster
Sådan gør du: Bland æble- og gulerodssaft. Smag til med ingefær, sirup og citron- eller limesaft, og spice up med timian.
● ● ● 70 kcal pr. person

Den sundeste salat

Sådan gør du: Bland gulerødder, selleri, spinatblade og mango. Smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Drys salaten med nigellafrø, og server.
● ● ● 130 kcal pr. person

ingredienser

0

tilberedning

ca. 0 minutter

type

specialkost

kategori

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok