Picnic
SPONSORERET indhold

4 perfekte picnic-opskrifter

Picnic: Vi har bagt en håndfuld lækkerier, som egner sig perfekt til en tur på stranden, i parken, i skoven eller bare på tæppet hjemme i haven.

Foto: Columbus Leth
07. jun. 2015 | Mad | BoligLiv


INDBAGT KARTOFFELPIZZA MED SPINAT

6 stk.

Der bliver 6 stykker af denne portion, men dejen kan sagtens deles i 8 eller 10 stykker, hvis du foretrækker dem mindre.

Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid

15 g gær
2½ dl vand
½ tsk. sukker
150 g durummel
ca. 150 g pizzamel (tipo 00)
1½ tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
lidt mel til udrulning
1-2 spsk. olivenolie til pensling
lidt salt til drys

Fyld:
250 g frisk spinat
300 g kartofler
2 stilke frisk rosmarin
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl vand
150 g italiensk mozzarella

1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker og de to slags mel (hold lidt af melet tilbage). Ælt dejen godt igennem ca. 5-8 minutter, og tilsæt salt og olivenolie. Dejen skal være blød og elastisk – tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret. Lad dejen hæve tildækket 1 time.

2. Skyl spinaten, og slyng den tør for vand. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i små terninger eller både. Skyl rosmarinstilkene, træk nålene af, og hak dem. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

3. Varm olien i en gryde, og steg løgene bløde. Tilsæt hvidløg, rosmarin og kartofler, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre ca. 10 minutter, til de er næsten møre og væsken er kogt næsten væk.

4. Vend spinaten i kartoflerne lidt ad gangen, til den akkurat falder sammen. Hæld fyldet ud på et fad, så det kan køle af. Dryp evt. af i en sigte, hvis fyldet er meget vådt.

5. Dryp mozzarellaosten af, og riv den i små stykker. Vend dem sammen med fyldet.

6. Vend dejen ud på meldrysset bord, og del den i 6 stykker. Form dem til kugler, og lad dem hvile 15 minutter.

7. Rul de 6 dejkugler ud til cirkler (ca. 16 cm), og fordel fyldet på den ene halvdel af hvert dejstykke, men lad en ca. 2 cm bred kant være fri. Fold dejen over fyldet, og tryk kanterne godt sammen. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 250 grader.

8. Sæt bagepladen midt i ovnen, skru ned til 225 grader og bag pizzaerne ca. 20 minutter. Pensl overfladerne med olivenolie, krydr med lidt salt, og afkøl på en rist.

SMÅ LØGTÆRTER MED GEDEOST

8 små tærter eller 12 mini

De små løgtærter smager fantastisk og er nemme at spise med fingrene.

Tid: ca. 20 min. plus hvile-, stege- og bagetid

Tærtedej:
150 g hvedemel
100 g fuldkornsdurummel eller grahamsmel
1 tsk. salt
125 g koldt smør
3-4 spsk. iskoldt vand

500 g løg eller rødløg
5 kviste timian
1 spsk. honning
15 g smør salt og peber
1 bundt forårsløg
3 æg
2½ dl kaffefløde
100 g blød gedeost

1. Bland de to slags mel og salt i en skål. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet. Tilsæt vandet, og ælt dejen hurtigt sammen.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den i cirkler, der passer til dine forme. Læg dejen i smurte forme, og tryk den godt til i kanterne. Prik dejen med en gaffel, og sæt formene i fryseren 1 times tid.

3. Pil løgene, halver dem, og skær dem i tynde skiver fra top til rod. Skyl timianen, og træk bladene af stilkene – der skal være ca. 2 spsk.

4. Varm honning og smør i en dyb pande, og tilsæt løg og timian. Steg løgene bløde ved svag varme i ca. 30 minutter. Rør en gang imellem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis løgene bliver tørre. Krydr med salt og friskkværnet peber, og lad løgene køle lidt af. Rens forårsløgene, snit dem fint, og vend dem sammen med de bløde løg.

5. Blend æg, fløde og gedeost sammen, og krydr med friskkværnet peber og evt. lidt salt. Osten salter nemlig også.

6. Forbag tærtebundene i 10-12 minutter.

7. Fordel løgene i formene, og hæld cremen ved. Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag tærterne ca. 25 minutter – eller til cremen er stivnet.

FJOLLEBOLLER

12-18 stk.

Sæt dejen over dagen i forvejen, så kan du hurtigt bage bollerne den dag, de skal med på tur.

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

10 g gær
½ liter vand
1 spsk. honning eller sirup
100 g 3- eller 5 korns-flager
150 g rugmel eller fuldkornsmel
ca. 350 g hvedemel
2 tsk. groft salt

Pynt:
150 g flager, f.eks. havregryn
2-3 spsk. nigellafrø, hørfrø eller blå birkes

1. Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt honning eller sirup, flager og rugmel eller fuldkornsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen (hold lidt tilbage), og ælt dejen godt igennem i 8-10 minutter. Tilsæt evt. det sidste mel om nødvendigt, og ælt saltet i dejen. Lad dejen hæve tildækket et koldt sted 12-16 timer.

2. Bland flager og frø i en dyb tallerken. Form dejen til boller med en ske dyppet i koldt vand, tril dem i flager og læg dem i smurte eller forede forme. Lad dem hæve tildækket 30 minutter.

3. Bag bollerne ved 225 grader i 18-20 minutter. Tag dem ud af formene, og afkøl på en rist.

SMÅ CHOKOLADE SNURRER

Ca. 20 stk.

Inspireret af Claus Meyers kanelsnurrer bager vi de lækreste snurrer med masser af chokoladeremonce.

Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid

100 g smør
1 tsk. stødt kardemomme
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 tsk. salt
25 g gær
1 æg
ca. 550 g hvedemel

Fyld:
150 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk. kakao
200 g mørk chokolade
75 g soltørrede bær (kan udelades)
75 g nødder

Pynt:
1 æg
2 spsk. vand

1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kardemomme. Hæld væsken i en skål, og tilsæt mælk, sukker og salt. Smuldr gæren i væsken. Tilsæt ægget og derefter melet lidt ad gangen.

2. Ælt dejen godt igennem – den skal være blank og skinnende. Lad den hæve tildækket 1 times tid.

3. Pisk smør, farin og kakao luftigt. Hak chokoladen med en kniv. Hak nødderne groft.

4. Rul dejen ud til et rektangel (ca. 40 x 60 cm) på et meldrysset bord – den skal være ca. 3 mm tyk. Smør kakaosmørret tyndt ud over dejen (helt ud til kanterne), og drys med chokolade, soltørrede bær og nødder. Fold den ene korte side ind over midten, og fold den anden korte side ind over den, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over dejen, og giv den en let tur med kagerullen.

5. Skær dejen i strimler – de skal være ca. 2½ cm brede. Sno hver dejstrimmel om sig selv, så det ligner en proptrækker, og ‘bind’ til en knude. Læg snurrerne med samlingerne nedad på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket 1 time.

6. Pisk ægget godt sammen med vand, og pensl snurrerne. Bag dem ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter, og afkøl på en rist.


TILBUD: 4 numre af BoligLiv + smuk dug fra Tine K Home

► SE OGSÅ: Tid til picnic: 7 nemme opskrifter

► SE OGSÅ: Grillmad: 5 lækre retter til dig og din grill