7 opskrifter med nye kartofler
Foto: Line Falck | Nye kartofler er en skøn sommerspise, som du kan bruge til alskens dejlige retter - og selvfølgelig kartoffelmadder. Mums!
Hjemmet

Opskrifter: 7 opskrifter med nye kartofler - Hjemmet

7 opskrifter med lækre nye kartofler

Nye kartofler er en specialitet, der kun fås i en kort tid midt på sommeren. Spis nye kartofler som varmt tilbehør til alle typer kød, fisk og fjerkræ eller kolde i salater og på kartoffelmadder.

Af Katrine Klinken 14.jun.2017 Mad

Det er hverken svært eller besværligt at koge nye kartofler, men der er alligevel et par god huskeregler, inden du giver dig til at koge de nye danske kartofler. 

Sådan koger og behandler du de nye kartofler:


1. Beregn ca. 300 g nye kartofler pr. person. Kog ekstra kartofler til kolde salater og kartoffelmadder.

2. Når de nye kartofler er nyopgravede, er den tynde skræl let at gøre ren og smager godt. 

3. Nye kartofler har kort holdbarhed og bliver blødere i løbet af få dage. Skal de gemmes i et par dage, holder de sig bedst et mørkt og køligt sted, men aldrig i køleskab.

Smart læsertip: Skrub kartoflerne
Hver sommer køber jeg en skrubbehandske i Matas. Den finder jeg frem, når vi skal have nye kartofler, gulerødder eller andet grønt, hvor skraldet sidderløst. Det tager ingen tid at gøre dem rene og spiseklare med skrubbehandsken.
Lene, Brande

dupa

Henter...