7 simple pastaretter
SPONSORERET indhold

7 simple pastaretter

Af:: Gitte Heidi Rasmussen, Trine Hahnemann, Vibeke Lehn, Maiken Christensen og Pernille Skjødt Foto: Andreas Wiking, Wichmann og Bendtsen og Lars Ranek
10. sep. 2010 | Mad | ALT for damerne

Mandag: Gnocchi bagt med taleggio og gremolata

 

500 g gnocchi

200 g tallegio (italiensk cremet rødskimmelost)

1 lille bdt bredbladet persille

2 fed hvidløg

Revet citronskal fra ½ citron

200 g groft brød

 

Kog gnocchierne al dente som anvist på emballagen og læg dem i et ildfast fad, evt. fire ildfaste portionsskåle.

Skær osten i skiver og læg dem ovenpå. Gratinér i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. til osten er smeltet og gylden.

Hak persille, hvidløg og citronskal fint og drys det hen over lige inden servering.

 

Tid: 20 min

 

Tirsdag: Stegt laks med spinat, pasta, tomat og basilikum

 

3-4 personer:

1 rødløg

1 fed hvidløg

100 g baby spinat

1½-2 spsk kapers

salt og peber

200 g blommetomater eller cherrytomater

500 g laks skåret i 4 portionsstykker

400-500 g pasta, papadelle eller tagliatelle

1 bundt basilikum

citron

 

Del rødløget og skær det i både. Kom olie på en pande og steg løgene ved svag varme, til de bliver møre. Tilsæt hvidløg, spinat og steg fortsat 1-2 min. og krydr med kapers, salt og peber. Halvér tomaterne og vend dem sammen med løg og spinat. Hæld derefter blandingen over i en skål.

 

Steg laksestykkerne på panden med lidt olivenolie 6-7 min. afhængig af højden på fiskestykket, krydr med salt og peber.

 

Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt. Hæld det i en sigte og lad det afdryppe – vend det sammen med blandingen af løg, spinat, tomatfyldet. Anret pastaretten med grønt, stegt laks og drys med rigeligt plukket basilikum. Servér f.eks. en tallerken med citron skåret i både for at krydre pasta og fisk med lidt frisk citrussmag.

 

Onsdag: Pasta med svampe

 

Ingredienser

Til fire personer

300 g rørformet pasta, f.eks. rigatoni

1 finthakket løg

2 fed finthakket hvidløg

2 tsk olivenolie

200 g svampe, f.eks. kantarel, karljohan, markchampignon

salt, peber

lidt stødt estragon

½ dl grøntbouillon, evt. hvidvin eller tør vermouth

1 bakke babyspinat

25 g revet pecorin-ost

200 g filonebrød.

 

Sådan gør du

Kog, afdryp og hold pastaen varm.

 

Sautér løg og hvidløg i en stor sauterepande, bland svampene ved og svits dem ved rask varm og under omrøring. Drys salt, peber og estragon på, tilsæt evt. en lille smule bouillon eller vin, vend spinat og pasta med svampene og servér omgående med reven ost og brød.

 

Torsdag: Pasta med rejer og kammuslinger

 

Ingredienser

Til fire personer

400 g spiral spaghetti

12 kammuslinger

20 store rejer

1 courgette i skiver

4 spsk olivenolie

1 finthakket skalotteløg

2 finthakkede fed hvidløg

10 finthakkede mynteblade

3 hakkede stilke estragon.

 

Sådan gør du

Kog spaghettien i letsaltet vand 10-11 minutter.

 

Sautér imens kammuslinger, rejer og courgette i olie 3-4 minutter, tilsæt løg og hvidløg og rist yderligere 5 minutter, inden krydderurterne vendes i. Smag til med salt og peber. Vend saucen med spaghettien og servér straks – evt. med en grøn salat.

 

Fredag: Pasta med radicchio, svampe og ricotta

 

Tilberedningstid: 20 min.

 

400 g tørret pasta f.eks. penne

300 g svampe f.eks. portobello

1/2 dl olivenolie

250 g groftrevet radicchiosalat

1 bæger ricotta, 250 g

salt, peber

1 bdt frisk basilikum.

300 g groft brød.

 

Kog pastaen al dente, som anvist på emballagen i rigeligt letsaltet vand. Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

 

Steg svampene møre i olivenolie ved god varme, ca. 5 min.

Tilsæt pasta og radicchio, og varm det godt igennem.

Vend halvdelen af ricottaen i, og krydr med salt og peber.

Drys med basilikum, og fordel i tallerkener.

Kom resten af ricottaen på toppen, og servér med brød.

 

Lørdag: Pasta Quick'n'Bacon

 

300 g pasta

2-3 snittede skalotteløg

2 knuste fed hvidløg

2 tsk olivenolie

300 g snittede svampe, f.eks. portobello eller markchampignoner

salt, friskkværnet peber

lidt frisk eller tørret estragon

1 dl fløde 9%

1 bdt dild eller andet kryddergrønt.

100 g tørsaltet ristet bacon i skiver

300 g foccacia- eller ciabattabrød.

 

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, afdryp og hold den varm.

Rist skalotte-og hvidløg et par minutter i varm olie i en stor sauterepande. Bland svampene ved og rist dem gyldne ved rask varme, drys salt, peber og lidt estragon på. Bland fyldet med den varme pasta.

Kog panden af med fløde, vend derefter fløden med pastaen og dild og servér med den sprøde bacon samt brød.

 

Søndag: Pasta carbonara

 

Tilberedningstid: 25-30 min.

 

3 skiver økobacon i tern

2 fed finthakket hvidløg

2 tsk olivenolie

300 g spaghetti

2 æg

50 g reven parmesanost

friskkværnet peber.

4 ciabattaboller.

 

Rist baconterningerne sprøde med hvidløgene – brug en stor sauterepande, som senere kan rumme pastaen.

Kog, afdryp og bland pastaen med bacon og hvidløg.

Pisk æggene med 2/3 af osten og bland hurtigt og omhyggeligt æggemassen med den varme pasta. Lad samtidig panden stå ved meget lav varme, således æggemassen får en perfekt cremet konsistens.

Kværn masser af sort peber over retten, drys med den resterende ost og server med brød.

 

Både bacon og ost salter en del i sig selv, så vær sparsom med saltet

Indkøbsliste

 

Det her skal du købe, for at kunne lave de 7 simple pastaretter. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

GRØNSAGER:
1 courgette
2 hvidløg
4 skalotteløg
1 rødløg
1 citron
2 bakke babyspinat
200 g blommetomater eller cherrytomater
800 g svampe f.eks. portobello eller markchampigno
1 bdt dild eller andet kryddergrønt
1 lille bdt bredbladet persille
1 bundt basilikum
250 g groftrevet radicchiosalat
1 bdt frisk basilikum.


KØD/FISK/FJERKRÆ:
500 g laks
12 kammuslinger
20 store rejer


MEJERI:
200 g tallegio (italiensk cremet rødskimmelost)
25 g revet pecorin-ost
1 bæger ricotta, 250 g
50 g reven parmesanost
1/4 fløde 9%
2 æg


DIVERSE:
500 g gnocchi
400 g spiral spaghetti
400-500 g pasta, papadelle eller tagliatelle
300 g rørformet pasta, f.eks. rigatoni
400 g tørret pasta f.eks. penne
300 g pasta
300 g spaghetti
1½-2 spsk kapers
Stødt estragon
Grøntbouillon, evt. hvidvin eller tør vermouth
100 g tørsaltet bacon
3 skiver økobacon i tern
300 g foccacia- eller ciabattabrød
4 ciabattaboller.
500 g groft brød
200 g filonebrød
Olivenolie